Ce trebuie sa tii cont la o nunta interculturala!

Nunta este evenimentul, la organizarea caruia trebuie să vă gândiți la mii de detalii și să țineți cont de mii de mărunțișuri. Dar, dacă aleasa sau alesul inimii este de naționalitate străină, cetățean ai altui stat, atunci pregătirea pentru nuntă dobândește mai multe trăsături specifice. De exemplu: tradițiile de nuntă, alegerea bucătăriei, limba ceremoniei și comunicarea la nuntă.

Fiecare națiune are propriile tradiții de nuntă și, cu siguranță, perechea ta ți-a vorbit deja despre ele. De aceste tradiții e necesar să ții cont la organizarea sărbătorii. Trebuie de remarcat faptul că, în cea mai mare parte, străinii sunt binedispuși la tradițiile altei naționalități, manifestând un interes sincer față de acestea. Prin urmare, o nuntă cu o persoană de altă naționalitate, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea unei sărbători poate fi conform obiceiurilor tradiționale moldovenești, pline de culori și tradiții naționale. De asemenea, puteți combina cultura și tradițiile celor două țări, care, dacă sunt organizate corespunzător, vor arăta foarte interesant și neobișnuit. De la o astfel de nunta toata lumea va fi încântată – noii căsătoriți, rudele si invitații straini.

Un rol important la orice nuntă joacă varietatea meniului – oaspeții trebui să aibă din ce alege. Recomandarea noastră e să studiem bine preferințele oaspeților străini. Este necesar să se considere gusturile fiecăreia dintre părți, adică alimentația, alcoolul și să se coordoneze meniul între ele. Dacă există persoane la nuntă care nu mănâncă carne, e necesar să se asigure că mâncărurile vegetariene se află pe mese. De exemplu, împreună cu cotletul de porc ar trebui să fie feluri de mâncare din soia, sau tofu. Bineînțeles că merită să considerăm feluri de mâncare pentru oaspeții străini. Ei vor dori cu siguranță să mănânce ceva din bucătăria tradițională a țării lor. De asemenea, încercați să luați în considerare mâncărurile comune ale bucătăriei europene, cunoscute tuturor.

Toată lumea are gusturi diferite, iar oaspeții străini sunt obișnuiți să bea puțin alte băuturi la o petrecere de nuntă. Pentru a îmbogăți banchetul de nuntă și a mulțumi toți oaspeții, fără excepție, merită să te uiți la o astfel de propunere ca la un bar deschis – adică un loc unde toate tipurile de băuturi sunt pregătite la cererea oaspeților.

De exemplu, nu toți străinii sunt obișnuiți să bea vodcă sau coniac, deci trebuie să angajezi un barman profesionist care să facă tot felul de cocktail-uri, să servească vin alb, roșu sau rosé. Apropo, barmanul ar putea organiza un show, care va fi un excelent punct culminant pentru completarea nunții.

Dacă alesul sau aleasa nu cunoaște perfect limba română (sau chiar nu o vorbește deloc), situația poate fi salvată de un moderator vorbitor de limba engleză, care va conduce celebrarea în limba română și engleză. Fără îndoială, o nuntă în două limbi este un eveniment care necesită pregătire specială. Doar un adevărat moderator profesionist, vorbitor fluent de limbă engleză și limba nativă, talentat si profesionist va putea crea atmosfera potrivită la sărbătoare și să o facă astfel încât nimeni nu va observa bilingvismul la petrecere.

De asemenea, este foarte important să gândiți programul, astfel încât chiar și fără cunoașterea limbii, oaspeților sa le fie vesel. Încercați să pregătiți mai puține genuri de conversație în program și în competiții, și mai multe concursuri vizuale – dans, video, cântece, pantomimă. Ar putea fi un accent deosebit pe un show. Acest lucru va fi clar fără traducere. Vă recomandăm să vă gândiți la câteva numere de divertisment, pentru apropiați, oaspeți sau pentru mire (mireasa). Ei vor fi încântați să vadă ceva interesant, iar oaspeților le va fi interesant sa vadă tradițiile neobișnuite ale unei alte culturi. Desigur, asigurați-vă că muzica pe care o alegeți sa satisfaca nu numai oaspeții, ci și să se potrivească în program.

Pentru a face seara cât se poate de confortabilă, cel mai bine este să angajezi personal responsabil, de ex. chelnerii, pe lângă limba lor maternă, vor cunoaște si o limba străină, engleza este limbajul perfect, pentru ca este limba internațională de comunicare. Deci, seara va merge fără probleme și cu succes!

Nunta cu un cetățean străin va fi specială pentru dvs. și invitații dvs., dacă luați în considerare toate detaliile, particularitățile și diferențele dintre culturile voastre. Atunci toți vor fi mulțumiți și vă veți aminti de această zi mulți ani!