Alternative vegetariene la o nunta!

În lumea modernă, mâncărurile au depășit limitele obișnuite, iar bucătarii pregătesc o varietate de capodopere, chiar și fără a utiliza carnea. Prin urmare, pentru a bucura fără excepție toți oaspeții, merită să extindeți și să diversificați meniul cu mâncăruri fără carne. La urma urmei, orice local modern include mâncăruri vegetariene în meniu. Și nu numai salate și mâncăruri secundare, dar și gustări delicioase, mâncăruri de bază ba chiar produse de patiserie și deserturi.


Mulți au dubii privind meniul vegetarian, îngrijorându-se că masa poate fi redusă. De fapt, dacă vă gândiți corect la meniu, un banchet cu mâncăruri fără carne poate fi foarte gustos, satisfăcător și variat. Și unii oaspeți nu vor simți absența picioarelor de miel și al frigăruilui.
Dacă nu știți care feluri de mâncare vor fi exact pe placul vegetarienilor, puteți începe întotdeauna cu aperitive reci. Salatele de legume cu sosuri și condimente vor crea o stare de spirit pentru viitoarele feluri de mâncare. Aperitivele reci mai sățioase – salate cu adaos de lintă fiarta, năut, fasole, nuci. De asemenea, tartinele – aluatul se face fără ouă. Salatele cu adaos de avocado si tofu sunt hranitoare si gustoase. Cus-cus cu legume poate fi servit ca o gustare rece sau caldă. Toate tipurile de canapele fără pâine sau pe biscuiți din cereale sunt o opțiune pentru un bufet vegetarian.

Restaurantul MiaDora oferă de asemenea vegetarienilor cele mai delicioase gustări, mâncăruri reci și calde. De exemplu, risotto cu ciuperci pe bază de lapte de nucă de cocos, precum și cus-cus cu vinete coapte și tofu.
Pentru festivități va fi perfecta mâncarea fierbinte – broccoli cu cartofi și ciuperci, toate coapte la cuptor. Se poate de pregătit legume – roșii, vinete, dovlecei, porumb – și ciuperci la grătar cu un sos dulce -acriu pe bază de ulei de măsline. Bucăți de dovleac coapte cu usturoi și servite cu garnitură din năut în sos de roșii – o mâncare bogată și sănătoasă.


Nu toți vegetarienii aderă la „dieta non-alcoolică”. Unii își mai permit să bea vin sau ceva mai puternic, mai ales de sărbători. În cazul în care banchetul este planificat non-alcoolic, atunci este necesar să se implice barmanul. Ar trebui să-i surprindă pe oaspeți oferind cocktail-uri extraordinare. De exemplu, sucuri proaspete clasice, punch, ceaiuri din fructe sau plante, bere și șampanie fără alcool.

Contrar tuturor disputelor, mâncărurile vegetariene s-au dovedit a fi variate și gustoase. Tot felul de legume la abur, curry, cus-cus, tocane, diferite sosuri și deserturi vor arăta organic pe o masă festivă, iar gustul mâncarurilor va încânta absolut toată lumea!